טיול לסין

סין

זאת משימה כמעט בלתי אפשרית לתאר את “החוויה הסינית” עבור המבקר המערבי. מדינת הענק הזאת, עם האוכלוסייה סיןהגדולה בעולם, שמונה יותר מ-1.3 מיליארד תושבים, מתפתחת בקצב מסחרר ומציגה כמעט בכל יום פנים חדשות למערב.

אפשר להתמקד בערים הענקיות – בייג’ין עם העיר האסורה וכיכר טייננמן– הכיכר הגדולה בעולם, או שנחאי עם מאות גורדי שחקים שמציגים את מנהטן כעיר קטנה. אפשר ליהנות מכמה מאתרי הטבע היפים בעולם ומשמורות מרהיבות, אפשר ליהנות מאוצרות התרבות והאדריכלות המרהיבים של סין ובראשם החומה הסינית העצומה, שנמנית על שבעת פלאי תבל.

 

  • באופן מעשי: נדרשת אשרת כניסה לסין. יש להוציא את האשרה מראש, לפני הנסיעה.
  • מזג האוויר: העונות המומלצות לביקור בסין הן עונות המעבר – אפריל-מאי וספטמבר-אוקטובר. בגלל גודלה העצום של סין מזג האוויר שונה ומגוון. בצפון-מזרח הקיץ חם ויבש והחורף קר. בצפון ובמרכז גשום כמעט כל השנה, בקיץ חם ובחורף קר. בדרום-מזרח כמות הגשמים גדולה. הקיץ כמעט טרופי והחורף קר.
  • מטבע: המטבע נקרא יואן המחולק ל-100 פן (FEN) או 10 ג’או. יש שטרות בערכים של 1 , 2 , 5, 10, 50 , 100 יואן, ומטבעות בערכים של יואן.בביקור בסין כדאי להצטייד בדולרים (מטבעות אחרים פחות מקובלים), וכדאי להחזיק שטרות קטנים.
  • כרטיסי אשראי מתקבלים בבתי המלון, בחנויות ובמסעדות יקרות בערים הגדולות בלבד.
  • המתח החשמלי הוא 220 וולט, 50 הרץ .
  • הזמן: שעון ישראל + 6 שעות, לפי שעון חורף.
  • שגרירות ישראל: 17, TianZeLuchaoyang districtBEIJING 100600TEL: (+86 10) 65327788.FAX: (+86 10) 65327781
  • אוכל: בצפון, באזורבייג’ינג ושנדונג (מנדרין)– מבוסס המזון על בצק, לחמים ואטריות, יותר מאשר על אורז. המנה המפורסמת בצפון נקראת “ברווז פקין”.בדרום מבוסס המטבח על מנות מאודות ומוקפצות. הרבה אוכלים, ירקות, בשר עוף ובשר לבן עם אורז.במזרח נפוצים המרקים ואוכלים לאורך החוף. המטבח הסצ’ואני מפורסם בעולם כולו. זהו המטבח החריף והמתובל ביותר.

 

בייג’ינג

בייג’ינג בירתה של סין היא נקודת התחלה לכל ביקור במדינה. זאת עיר ענקית שבמרכזה בולטת עיר פנימית – העיר האסורה ששימשה כארמון הקיסר, מקדשים ופגודות, גנים ציבוריים, מוזיאונים ואקדמיות. היום נוספו על כל אלה גם מרכזי עסקים מודרניים, גורדי שחקים שעיצבו מיטב הארכיטקטים מכל העולם, שדרות רחבות וארוכות ומוסדות ציבור. בלבה של העיר – כיכר טיאן-אן-מן, היאכיכר “השלום השמיימי”, מול חומת “העיר האסורה”. מצפון לעיר מתנשאת שרשרת הרים, ועליהם בנויה חומת סין הנודעת, שאורכה כ-6,000 קילומטרים! למרגלות הרים אלה קבורים הקיסרים של שושלת מינג הזוהרת ו”דרך הרוחות” מובילה אליהם.

מידע נוסף על טיולים מאורגנים לסין

שנגחאי
שנחאי היא העיר הגדולה והמודרנית ביותר בסין. העיר הרועשת והתוססת הזו הפכה, תוך פחות ממאה שנה, מעיירת דייגים צנועה לעיר מושבם של סוחרים ואנשי צבא אירופיים, שכפו את נוכחותם על סין במאה ה-19 ובנו כאן רבעים ושכונות בסגנון אירופי. בעורפם של המבנים הקולוניאליים מתנשאים היום מגדליה המודרניים, המעוצבים להפליא, של שנחאי המודרנית; מול הרובע העתיק הזעיר שלה, על גנו ומקדשיו המסורתיים, שוכ ןמוזיאון שנחאי – החשוב והעשיר בממצאים. שנחאי היא עיר של ניגודים: מחלפים מודרניים מול סמטאות צרות, תחבורת פאר של עשירים מופלגים מול עגלות מרופטות של סבלים קשי יום, משכנות עוני ורבעים דלים מול מגדלי תקשורת נוצצים, מלונות פאר ומרכז עסקים ובורסה – כל אלה הופכים את שנחאי לחוויה מרכזית בפענוח תרבותה של סין.

גווילין
הסינים אומרים שהרי חבל גווילין הם היפים בעולם. אלפי גבעות והרים חרוטיים, מכוסים ביערות, מתרוממים מתוך עמק הנהר לי, שלחופו שוכנת העיר גווילין. הם נראים כדגם, שממנו שאבו ציירי סין את השראתם בציירם נופי הרים.זה כאלפיים שנה גווילין היא מושג באמנות הסינית ומושא לשירה ולציור. מעמדה הדרמטי נוצר בשל נופיה יוצאי הדופן.

הונגקונג
בשנת 1998 חזרה הונג קונג לחיק המולדת. האי הפך כבר מזמן למרכז בנקאות וסחר עולמי, עיר של גורדי שחקים בעלת שירותים ותחבורה ברמה מערבית גבוהה ו”בירת הקניות” של אסיה. עתה מקפידים הסינים לקיים כאן משטר של נאמנות פוליטית, עם חופש כלכלי מוחלט. הונג קונג היא תופעה פוליטית, חברתית, כלכלית וארכיטקטונית חד-פעמית, שהשינויים הדרמטיים מתרחשים בה לנגד עינינו, במעבר ממושבה בריטית לחלון ראווה סיני.

סצ’ואן
הפרובינציה של סצ’ואן (Sichuan) היא הלב הפועם של התרבות במערב סין. פירוש שמה הוא “ארבע הנהרות”, וכאן נפגשים ארבעה מיובליו של הגדול בנהרות סין, היאנגצה – ערש לאסכולות מיוחדות של שירה, פילוסופיה וציור ומולדתם של ענקי רוח סיניים בכל הדורות. עמק סצ’ואן הוא גם סל האורז של מערב סין, בית יוצר למטבח ייחודי, לאמנות רקמה ואריגה במשי וביתם של עשרות מיעוטים. בירת סצ’ואן היא צ’נגדו (Chengdu) – עיר של שווקים, של אקדמיות ושל אווירה. בלִבה של הארץ שוכנים אמיישאן (Emeishan) – הר קדוש, הטובל בצמחייה שמנזרים בודהיסטיים חבויים בה; להשאן (Leshan) – אתר בודהיסטי חשוב ביותר בסין, בזכות פסל בודהא ענק שגובהו 71 מטרים, החצוב בסלע במצוק הצופה אל הנהר; עמק הפסלים של דאדזו (Dazu) , מפעלי מים קדומים ויערות מקלט של הפנדה.

שיאן
שיאן – עיר השלום המערבי שוכנת בלב מישור הלס של סין התיכונה. סביבה פזורים שרידי הבירות השונות של קיסרות סין הקדומה, שהנודעת והחשובה שבהן הייתה צ’אנגאן. בירה חשובה נוספת היא שיאן יאנג, ממנה יצאה בשורת האיחוד, שהפכה שש ממלכות ונסיכויות דוברות סינית לקיסרות ענק. כאן שלט הקיסר, שבנה את החומה הגדולה ושבמאוזוליאום שלו נחשפו אלפי חיילים וסוסים מחרס, כולם בגודל טבעי ובסדר קרבי, כשל משמר המוות של הקיסר. הרובע העתיק של שיאן נמצא מאחורי מגדל התוף העתיק שלה וסביב מסגדה העתיק, הציורי. זהו אחד המוקדים החשובים של האסלאם הסיני והוא מרכז לפעילות ענפה – של שוק עתיקות, שוקי מזון והמוני מסעדות עממיות, קטנות.

 

 

2017-08-30T11:50:18+00:00