טיול להודו

 

הודו

הודו היא הרבה יותר ממדינה. מבחינת הגודל והממדים היא תת יבשת. מבחינת התרבות היא עולם ומלואו. מבחינת הצבעים היא קשת שלמה ומגוונת, האוכל מרתק בכל מקום ושונה בין האזורים הרבים להם מחולקת המדינה. קשה מאוד למצוא ארץ עם ניגודים כה רבים בין דתות – מוסלמים והינדים ובודהיסטים ואחרים, או בין אזורי האקלים השונים שנע ממדבר להרים קפואים ומכוסי שלג. עולם שלם מפריד בין המאמינים שטובלים בגנגס לבין תושבי מחבל קראלה בדרום הודו. ובכל זאת כולם חולקים את אותה מולדת עצומה, שאוכלוסייתה השנייה בגודלה בעולם ומגיעה לכמיליארד נפש. בהודו מדברים אינספור שפות, תושביה בעלי גוון עור שונה, לבוש אחר בכל אזור והשווקים והפסטיבלים שלה מהמרתקים בתבל.

מידע מעשי:

ישראלים זקוקים לאשרה כדי לבקר בהודו. האשרה ניתנת לחצי שנה או שנה.

מזג האוויר חם וטרופי ומושפע בעיקר מהמונסון האסיאתי. מיוני עד ספטמבר שולט המונסון, גשום וחם. באוקטובר מתחילה העונה הנוחה. העונה הקרירה והיבשה היא בין דצמבר לפברואר. בין מרץ למאי עדיין יבש, אך חם יותר.

כדאי להביא בגדים קלים רוב השנה, וקצת יותר חמים בין נובמבר למרץ. ציוד גשם דרוש בין יוני לאוקטובר, בעונת המונסון.

המטבע הוא רופי ודולר שווה כ-50 רופי.

המתח החשמלי 220 וולט.

השעון בהודו – שעון ישראל + שלוש וחצי שעות.

כדאי לברר לפני הנסיעה בלשכת הבריאות המקומית לגבי חיסונים מתאימים.

שגרירות ישראל: 3, Aurangzeb Road

New Delhi 110003

TEL: (+91 11) 3013238

FAX: (+91 11) 3014298

אוכל: רוב המנות מוגשות עם אורז, דגנים ולחמים, תבשילי קארי, ירקות ועדשים. יש מגוון רב של פירות וכדאי לאכול מאלה שצריך לקלוף. בערי החוף מגישים אוכל ים טוב.

חשוב לשתות מים מינרליים מבקבוקים חתומים בלבד.

אתרלשכתהתיירותשלהודו: www.tourindia.com

אתרים חשובים בהודו:

דלהי

העיר דלהי היא בירת הודו. דלהי מציגה שילוב בין עיר מוסלמית ישנה, צפופה ודחוסה, לכרך מודרני, עשיר ומטופח. בין האתרים הבולטים בדלהי כדאי לבקר במסגד הגדול והמבצר האדום מימי המוגולים; קוטאב מינאר – מגדל הנצחה מן המאה ה-12, שעמודיו מגולפים וצריחו מעוטר להפליא; המקדש הבהאי, שתבניתו כפרח לוטוס; ומקדש סיקי גדול, המשרת את הקהילה הסיקית שהגיעה לעיר בחילופי האוכלוסייה בין פקיסטן להודו.

מידע על אתרי דלהי https://www.delhitourism.nic.in/index.aspx

אגרה

שני אתרים מרכזיים מושכים לאגרה את מיליוני המבקרים והתיירים. במקום הראשון ניצב כמובן הטאג’ מהאל. הקיסר שאה-ג’האן בנה את המבנה המרהיב, שהוכרז כאחד משבעת פלאי תבל, לזכר אשתו האהובה, מומתאז. 20,000 פועלים, ארכיטקטים ואומנים בנו את הטאג’ מהאל במשך כמעט 22 שנים.

האתר השני הוא מבצר אגרה שנבנה בידי הקיסר אכבר באבן חול אדומה. במרחק שעה נסיעה מאגרה שוכנת פטיפור סיקרי “עיר הניצחון”. העיר נבנתה בידי הקיסר אכבר כבירת הקיסרות, אולם לאחר 16 שנים נטש אותה והחזיר את בירתו לאגרה. הארמון והמסגד שבנה אכבר בפטיפור סיקרי נותרו בשלמותם עד היום, והם נחשבים לפאר הארכיטקטורה המוגולית.

מידע נוסף על העירhttps://agra.nic.in/tourist.htm

אודאיפור

אודאיפור זוכה לכינוי “העירה לבנה”, בזכות בתיה שצבועים כמעט כולם בלבן. העיר המוקפת הרים ואגמים, זוכה למוניטין כאחת הערים היפות והנעימות ברג’סטאן. האגם היפה ביותר הוא פיצ’ולה (Pichalla). על שפת אגם זה ובלבו בנה המהרג’ה המקומי את ארמונותיו הלבנים. מאחורי הארמון משתרעת העיר עמוסה בסמטאות צרות ובשווקים ססגוניים. חלק גדול מן המוניטין ומן האווירה המיוחדת של אודאיפור טמון בשווקים המרהיבים שלה. בשווקים אלה עובדים צורפים, גלפים, ציירי מיניאטורות, רוקמים, אורגים ועוד. לשכת התיירות של אודאיפור https://www.udaipurtourism.com/

אמריצר

העיר אמריצר בלב הפנג’אב לרגלי רכס ההימלאיה. במרכז העיר ניצב מקדש הזהב, האתר המקודש ביותר לבני הדת הסיקית. מדי יום נוהרים לכאן אלפי צליינים סיקים, חובשי טורבן, מכל רחבי הודו. הם באים כדי להתפלל במקום ולקיים את פולחני ההיטהרות שלהם.

מידע על אמריצאר www.tourism-of-india.com/amritsar.html

ג’אייסלמר

ג’אייסלמר (Jaisalmer) זוכה לכינוי “העיר בלב מדבר של רג’סטאן”. היא בנויה על צוק גבוה, בלב נוף המדבר הצהוב. במרכזה ניצבת מצודה גדולה שבתוכה מקדשים ג’אייניים יפים במיוחד עם גילופי אבן מפותחים. תושבי האזור הם נוודים מדבריים שחיים ומתפרנסים מחקלאות מדברית, חובשים טורבנים צבעוניים, ורוכבים על גמלים. אזור זה נחשב בעיני רבים מהאתרים הנידחים המעניינים ביותר בהודו. מידע על התיירות בג’איסלמרhttps://www.jaisalmertourism.com/

ג’איפור

ג’איפור מכונה “העיר הוורודה”. היא נבנתה במאה ה-18. במרכז העיר ניצב ארמון המהרג’ה, לצדו גן אסטרונומי (Jantar Mantar) ובו מכשירי מדידה מדויקים. המבנה המפורסם ביותר בעיר הוא “ארמון הרוחות”, מרובה החלונות, ממנו נהגו נשות הרמונו של המהרג’ה להציץ אל הנעשה ברחוב – מבלי להיחשף. במרחק קצר מן העיר ממוקם מבצר אמבר (Amber Fort). כאן התגוררו המהרג’ות של ג’איפור לפני שהעתיקו את מושבם לעיר החדשה.

מידע על אתרי ג’איפורhttps://www.jaipur.org.uk/

דראמסאלה

דראמסאלה (Dharamsala) היא המרכז הרוחני והפוליטי של הגולים הטיבטיים ומקום מושבו של הדלאי לאמה. כא ןהקימו הטיבטים מעין מובלעת של “טיבט חופשית” וריכזו במקום שרידים של מקדשים, ספריות וחפצי פולחן. כל זאת כדי לשמר את תרבות טיבט שקרסה במרד נגד סין בשנות החמישים של המאה העשרים.

וראנאסי

וראנאסי היא העירהקדושה ביותר בהודו. העיר בנויה על גדת נהר הגנגס – מוקד לפעילות דתית אינטנסיבית ולעלייה רבת היקף לרגל. כאן נפגשים בטקסי טהרה אינסופיים אדם ומים, חיים ומוות, אדם ואלוהיו. רוב הפעילות הפולחנית מתרחשת על הגתות (Ghats) – מדרגות המוליכות אל הנהר. המאמינים הבאים לגדת הנהר עוסקים בפעולות מגוונות: שריפת מתים, טבילה בנהר, כביסה, מדיטציה ועוד. מידע על אתרי וראנאסיhttps://www.varanasicity.com/

 לנוחיותכם –  קישור לאתר המציע טיסות זולות להודו

 

2015-04-15T19:15:06+00:00